Lilla Ingrid i sitt eget hus…

Hej hej; Lilla Ingrid här..

Nu ska jag berätta om hur det gick till när jag ärvde mitt lilla hus. Ja, det är faktiskt sant, att jag har ett alldeles eget hus. Det står till och med INGRID på taket och på gaveln. Jag bodde tillfälligt hemma hos mamma Hannah och mormor Annmari när jag fick ett brev från mamma Stora Ingrid…

Hej Kära Dotter!!

Du har fått ett brev!

Det låg i din brevlåda vid ditt hus idag.

Nej – jag har inte läst det,

man får inte läsa andras brev, viktigt att lära sig.

Men som avsändare står Lantmäteriet.

Jag tror att det är din lagfart, dvs formellt registrerat

att du nu äger huset.

Jag anmälde förut till myndigheten Lantmäteriet att

du har fått huset som “arv och gåva”,

det är de som håller reda på och registrerar vem som äger hus och mark.

Du får öppna brevet när du kommer hem hit igen.

Men ha så roligt! Njut av din tid hos Mamma, Mormor och alla

syskon och kompisar!

Kram och puss från Mamma Ingrid

Gissa om jag blev nyfiken…? 😊 Jag fick dock ge mig till tåls ett tag innan jag fick se huset med egna ögon. Ja, det är så att jag kan se! Jag är ju en levande docka. Det är alla som föds i mamma Hannahs dockverkstad.

På bilderna ovan ses jag i mitt fina hus. Ser ni att det står INGRID på taket? Jag är såå glad! 😊 På bilden till höger står jag och Lilla Nivali utanför huset. På stolen står Lilla Tyra, som också är född i Hannahs dockverkstad och därför levande. Att jag gillar musik  syns nog på alla olika instrument som mamma Stora Ingrid köpt åt mig. Stora Ingrid hade köpt två gitarrer, och därför gav jag en till mitt syskon Lille Mikael Wiehe när jag var med mamma Hannah och mormor Annmari på en riktig Mikael Wiehe konsert. Både Stora och Lilla Mikael blev så glada. 😊

Som ni ser så har jag en egen brevlåda också. Det var i den som lagfarten jag fick från Lantmäteriet låg.

Det var allt för idag. Vi ses snart igen. Så titta bara in när du vill!

Ps. Jag är så stolt. I nr 11 av tidningen Nära kan man läsa massor om Mamma Hannah och alla levande dockor. 😊