Lilla Ingrids första tandläkarbesök.

Hej på er! Nu är jag Lilla Ingrid här igen. Jag har så mycket att berätta… Nu tänker jag prata lite om mitt allra första tandläkarbesök, som ägde rum i Aten.

Jag var på resa med mamma Hannah och mormor Annmari. De har så många vänner där, och alla hade längtat så efter att få träffa mig. Det var jättespännande att flyga. Jag gömde mig i mamma Hannahs handväska för jag hade inget pass, och eftersom jag är levande så skulle jag ju egentligen haft det. Säg inget till någon…men på planet tittade jag upp lite då och då… 😊

Mamma och Mormor har varit i Aten massor av gånger och brukar då alltid bo på ett hotell som heter Ilissos . Det gjorde vi också när jag var med, men det berättar jag om en annan gång. Nu handlar det om när jag var till tandis Sotiris, som tillika är både en av mina morfäder och storebror.

För er som ännu inte riktigt kommit in i min släkthistoria kan det kanske verka förvirrande… Jag ska försöka förklara… Stora Sotiris är alltså tandäkare, men så finns det också flera små Sotiris födda i Hannahs dockverkstad och alltså är ”Goodo-docksyskon” till mig. De bor på en hylla på kliniken, och många patienter har beundrat dem där. Stora Sotiris sköter om Hannahs tänder, och den här gången fick jag alltså också följa med till honom. På ena bilden syns jag, mamma Hannah, Sotiris och Irini (som också är tandläkare). Det var såå spännande att se alla instrumenten och se hur Sotiris sprutade vatten in i Mamma Hannahs mun!! Mamma hade haklapp, trots att hon är så stor!!! 😊

På andra bilden poserar jag med mamma framför en tandläkarborr som är mer än hundra år gammal! En trampborr, som tack och lov inte används idag.

Alltid när mamma Hannah varit hos Sotiris så bjuder han henne och mormor på café efteråt. Det gjorde han denna gång också. Det var jättemysigt men det berättar jag om en annan gång.

Apropå släkthistoria och apropå tandläkare så var min andra mamma, Stora Ingrids mamma, mormor också tandläkare. Min gammelmormor Svea var första svenska kvinna som blev tandläkare år 1901. Coolt va? Det berättar jag också om en annan gång.  Det här var allt för idag.

Det är många av mina syskon som är ivriga att skriva och berätta saker här. Så vi får se vem som dyker upp härnäst… 

Titta gärna in på bloggen, Terapeutiska skattkistan som mamma Hannah och mormor Annmari har.